Senior Engineer Paul Rombout over de nieuwe reinigingssystemen lijn

reinigingssytemen

Het vernieuwen van de reinigingssystemen lijn, dat was de opdracht voor Paul Rombout, Senior Engineer bij Elpress. Naast een nieuw modulair design zijn elementen als innovatie, duurzaamheid en efficiëntie belangrijk geweest tijdens het ontwikkelproces. Om deze elementen zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten zijn de nieuwe reinigingsinstallaties van de grond af aan ontwikkeld tot een geheel nieuw productenpakket.

 Reinigingssystemen 2.0

“Onze nieuwe lijn reinigingsystemen bestaat uit drukverhogingsinstallaties (LDC-Q), schuim- en desinfectie installaties (CFD-Q), een mobiele reinigingsinstallatie (MLDC-Q), welke tevens schuim- en desinfecteerfunctionaliteiten bevat, en tenslotte ons nieuwe afnamestation, de Blocksat”, vertelt Paul ons. “Deze verbeterde lijn heeft naast een prachtig design ook veel verbeterde functionaliteiten. Wij zijn veel bezig met de food branche waar we voornamelijk in opereren. Het uitgangspunt is om altijd innoverend in te spelen op de laatste ontwikkelingen en hierdoor voor te lopen op de vraag van deze specifieke branche”.

Bekijk producten

 

Hygiënische schoonmaaksystemen voor een efficiënter reinigingsproces

Niet alleen de kosten van het product maar ook de kosten van het reinigen moeten zo minimaal mogelijk blijven. “Naast de aanschafprijs van een reinigingsinstallatie is het belangrijk dat algemene kosten voor het reinigen zo laag mogelijk zijn. Efficiëntie is daarbij, naast de belasting op het milieu, de belangrijkste leidraad. Frequentiegestuurde Grundfos pompen gebruiken bijvoorbeeld niet meer energie dan werkelijk nodig is. Proportionele doseringen van chemie houden daarnaast het chemieverbruik zo laag mogelijk.”, aldus Paul.

Meer informatie

Innovatie en duurzaamheid door Washing Performance Monitor

In een wereld waar duurzaamheid belangrijker wordt, biedt Elpress een uitkomst voor het reinigingsproces in de food branche. Een innovatieve ontwikkeling voor de schuim- en desinfectie installaties (CFD-Q) is de Washing Performance Monitor. Dit systeem geeft de mogelijkheid om belangrijke activiteiten te monitoren zoals:

  • Waterstroom
  • Chemieverbruik
  • Reinigingstijden
  • Andere operationele informatie

“Via deze weg kan er duurzamer met chemie omgegaan worden. Door het monitoren van aan de ene kant het verbruik en aan de andere kant het resultaat kan gewerkt worden naar een optimaal reinigingsproces wat op termijn korte metten maakt met chemieverspilling”, voegt de Senior Engineer hier aan toe. “Ons doel voor de nieuwe schoonmaakinstallaties is het verminderen van chemieverbruik zonder afbreuk te doen aan de hygiëne op de werkvloer.”

Contact

Jannes Voss
Team image
Neem contact op met onze experts